Milyen egy jó vadas recept?

Milyen egy jó vadas recept?

A vadas recept variációja ma már számtalan. Szerencsére mindenki, úgy készítheti el ahogy neki ízlik. A vadas alapja a hús, amit lehet vadhúsból készíteni, például vaddisznóból, őzből, szarvasból, vadnyúlból. Ha nem vadból készítjük az ételt akkor lehet, nyúlból, marhából, disznóból vagy akár szárnyasokból is. Ilyenkor érdemes szalonna darabkákkal ízesíteni. A vadas elkészítése, sok szakács szerint, elrontani szinte lehetetlen. A húst jó sokáig főzzük, majd leszűrjük. A szószához pedig, össze turmixóljuk a zöldségeket hozzáadunk mustárt, tejfölt befűszerezzük és kész. Az igazi vadas recept  titka a fűszerezésén áll. Ki mennyire figyel oda a megfelelő adagokra, hogy ne legyen sem túl zöldséges ízű, sem túl savanykás esetleg túl édes, vagy pont, hogy a fűszerekből rakunk túl sokat és ezáltal erős intenzív íze lesz.

A mártás elkészítése is mérvadó. A mártásnál fontos, hogy a saját levéből készüljön a mártás. A zöldségeket botmixerrel sűrű pépé alakítjuk, majd 1-2 evőkanál mustárt, 2-3 evőkanál tejfölt adunk hozzá. Az olajat fel forrósítjuk liszttel elkeverjük, majd pirítunk cukrot és kevés alaplével összekeverjük. Egy nagyobb tálba összekeverjük a két pépet és ízlés szerint még fűszerezhetjük. De mit kínáljunk a vadas mellé? Gyakori kérdés ez! A legjobban a zsemlegombóc passzol hozzá. Először sűrű nokedlit főzünk, majd a zsemlét kicsi darabokra vágjuk meg pirítjuk és a kettőt összekeverjük. Egy nagyon finom és laktató ételt kapunk. A vadas recept eme linken megtalálod. Sikeres főzést kívánunk! https://receptneked.hu/sertes/vadas-zsemlegomboccal-2/

Mosoni Eniko avatar

Vélemény, hozzászólás?

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.