A weboldal keresőoptimalizálása a kulcsszó kutatással kezdődik

A weboldal keresőoptimalizálása a kulcsszó kutatással kezdődik

Az on-page SEO akkor hozza majd a várt eredményt, ha a feladatot végző szakember betartja legfontosabb lépéseket. Például a kulcsszó elemzést követi a menüpontok megtervezése a weboldal keresőoptimalizálása során. Ekkor a kulcsszó kutatás által fellelt kifejezésekből szükséges kiválogatni azokat, amelyekből a menüpontokat lehet megalkotni a honlapra. A weboldal keresőoptimalizálása során ezek lehetnek a leglényegesebb szolgáltatások nevei. Ha pedig egy webshopról van szó, akkor a termékkategóriák elnevezéseit képezhtik. Azonban ez nem egy könnyű feladat, sokszor több hét is elmehet azzal, hogy profin kialakítsák az egészet. A weboldal keresőoptimalizálása szerencsére ezt a lépést követően már gyorsabb lesz. Egy percig sem szabad elfelejteni, hogy ez a második lépés a SEO stratégia alapját képezi, ezért nem szabad elhamarkodottan dönteni, a hibákat ki kell küszöbölni és, komolyan kell venni a kulcsszó elemzést kapta eredményeket.

Kivel érdemes felvenni a kapcsolatot, amikor a weboldal keresőoptimalizálása a cél? Mindenkinek segíthet a kangadesign.hu honlapon is megtalálható szaki, aki, mivel évek óta ezzel foglalkozik, pontosan tudja, hogy mire is van szüksége a megrendelőnek. Itt a szolgáltatások közé tartozik a webáruház keresőoptimalizálás is, ami igényelhető a már régóta működő shopokra egyaránt, nemcsak azokra, amelyek még frissek, nemrég készültek. Mi is a teendő ekkor? Nos, a már legalább egy éve meglévő online boltoknál a SEO előtt webshop elemzést kell végezni. Ez azért fontos, mert egy ilyen áruház már sok kulcsszóra elért helyezést a Google találati listán. A webáruház keresőoptimalizálás esetén a látogatók számának a változása helyett tehát a Google helyezésre kell koncentrálni. Egy meglévő, de még nem optimalizált shop több száz kifejezésre megjelenhet a Google keresőben, legtöbbször a 25-ik és 50-ik hely között. A webáruház keresőoptimalizálás lényege ekkor az, hogy minden egyes fontos kulcsszóra legalább az első 5 hely között legyen a honlap. Miért pont ez a cél? Nos, az első 5 helyezett szerzi meg a keresők több mint 60 %-át.

Mosoni Eniko avatar

Vélemény, hozzászólás?

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.