Jó tapadást biztosít a megfelelő bicikli gumi

Jó tapadást biztosít a megfelelő bicikli gumi

A hagyományos felnőtt kerékpárok kerekének átmérője 26, 27, 28 és 29 hüvelyk. Egyes kifinomult városi és néhány extrém modell felszerelhető 20 vagy 24 colos kerekekkel. Az átmérőt a gyártók mindig a bicikli gumi felületén tüntetik fel. Minél vastagabb egy abroncs, annál jobban ellensúlyozza az egyenetlenségeket és annál jobban tapad a felülethez, ugyanakkor többet nyom és nehezebben megy a jó aszfalton, mert ilyenkor megnövekszik a felülethez való tapadása. Vagyis a sebesség növelése érdekében válasszon egy keskenyebb bicikli gumit, a kényelem érdekében pedig szélesebbet! Az abroncs szélessége a kerékpár vázától is függ. A közúti modelleket legfeljebb 32 mm vastag gumikkal, a hegyi terepre szánt kétkerekűket pedig 2,3 hüvelykátmérőig terjedő kerekekkel lehet felszerelni. Egy és ugyanaz a gumiabroncs gyártható különféle vastagságokban. Ha Önnek nem tisztán aszfaltra szánt kerékpárja van, ne vegyen olyan bicikli gumit, ami túl közel van a vázhoz! A hegyi és városi modellek esetében hézagot kell hagyni a szennyeződéseknek.

Különböző méretű csomagtartó táska a kényelmes utazáshoz

Vannak olyan kiegészítők, amelyek a kerékpárosok életét hivatottak megkönnyíteni. A csomagtartó táska például segít megszabadulni a kényelmetlen hátizsáktól. Ezek a tartozékok nagyon kényelmesek, mert nem kell tartanunk azokat útközben, nem akadályozzák a tekerést és lehetővé teszik az alapvető dolgok szállítását. A maximális hatékonyság érdekében, a megfelelő csomagtartó táskát kell kiválasztani és megvásárolni. A különböző típusú modellek a nyeregre, a csomagtartóra, a kormányra vagy a vázra is rögzíthetőek, míg például a telefon tartó táska a kormányra van felszerelve, így teszi lehetővé a hívások fogadását, valamint az okostelefon használatát navigátorként az úton. Jelen kellékek nélkülözhetetlenek az alapvető javítókészletek, egy mini pompa és egyéb kiegészítők szállításához, tárolásához. Ha nem tudja, milyen csomagtartó táskát vásároljon, javasoljuk, hogy látogasson el az online kerékpár üzletünkbe, ahol a tanácsadóink minden kérdésben segítenek Önnek!

Csokonai Erno avatar

Vélemény, hozzászólás?

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.