Ethernet kábel a gyors adatátvitelért

Ethernet kábel a gyors adatátvitelért

A 80-as, 90-es években magnószalagról, a 2000-es években CD-ről szólt a zene. Jelenleg leginkább adat formájában fogyasztjuk, a különféle streaming szolgáltatókon keresztül. Nem kell mást tennünk, csak előfizetni és máris hozzáférhetünk egy hatalmas adatbázishoz, amiből kedvünkre válogathatunk. Ebből a tekintetből sok múlik az Ethernet kábel minőségén. A modern Hi-Fi rendszerek szintén támogatják az online tartalmat, ehhez viszont gyors adatátvitelre van szükség. Ennek tekintetében nem kell feltétlenül Bluetooth kapcsolatot létesíteni a telefonunk és a lejátszó eszköz. Már mindenkinek elérhetővé váltak a hálózati audio lejátszók, amelyek kitűnő hangminőséget produkálnak, amiben fontos szerepe van az Ethernet kábelnek is. De hol számít leginkább az Ethernet kábel? Sokan úgy gondolják, hogy a maximális minőség érdekében nem árt az egész lakást behálózni prémiumminőségű Ethernet kábellel. Ez viszont a szakértők szerint pénzkidobás. A kábel minősége leginkább a router és a lejátszó közötti szakaszon lényeges.

Néhány szó a csatlakozókról

Rengeteg audió csatlakozó áll a rendelkezésünkre, ezért nem árt utánanézni, hogy mikor melyiket éri meg beszerezni. Hogyha mindenből a legmagasabb minőséget keressük, akkor a végösszeg elég magasra fog rúgni, viszont létezik költséghatékonyabb megoldás is. A drágább változatokat csak minőségi kábelekkel érdemes párosítani. Hogyha nincs szükségünk prémium kábelezésre, akkor a csatlakozók terén is beérhetjük a gazdaságosabb kivitellel. A szerepüket tekintve, a jelveszteség miatt, sokat számít a csatlakozók minősége, az akusztikai tulajdonságaik miatt. A modernebb változatok már forrasztás nélkül is szerelhetőek, pusztán csavarozással. Egy átlagember zenehallgatási igényeit bőven kielégítik a középkategóriás termékek. A legtöbben nem tudnak különbséget tenni egy általános és egy audiophile rendszer hangzása között. De az, aki rajong a zenéért és nemcsak háttérzajként hallgatja, annak a legkisebb tartozék minősége is meghatározó lehet, a tökéletes élmény szempontjából

Csokonai Erno avatar

Vélemény, hozzászólás?

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.