Hölgyek kellett ez Önöknek?

Hölgyek kellett ez Önöknek?

Amióta a hölgyek is „hozzáférést” kaptak ezekhez a veszélyt jelentő élelmiszerekhez, a köszvényes ízületi gyulladás őket is érinti. Igaz, a köszvény a gyengébbik nemhez valamivel később jön, általában a menopauza után, amikor a húgysav szintje a női testben elkezdi megközelíteni a férfiakét. De nincs semmi veszve, ők is megfizetve a csontkovács árakat, bármikor megszabadulhatnak a kínzó fájdalomtól.

Mi az a köszvény?

Leggyakrabban a köszvény a nagylábujj ízületét érinti, egyet vagy mindkettőt egyszerre. De a betegség nem csak a lábfejre korlátozódik. Az ízületi gyulladásnak ez a formája a test bármely ízületét érintheti: térd, boka, könyök, csukló, ujjak… Eleinte a „támadások” meglehetősen gyorsan elmúlnak, és néha nem ismétlődnek meg hetekig vagy hónapokig. Ez még nem jelento azt, hogy nem lenne azonnal szükség csontkovácsra Budapesten

Az ízületi gyulladás azonban előrehalad.

Minden következő köszvényes roham hosszabb és erősebb lesz, és egyre több testrészt érint.  Így fordul elő krónikus köszvényes ízületi gyulladás, amely egy napon mozgáskorlátozottsághoz és az ízületek pusztulásához vezethet. Egy jól képzett csontkovács Budapesten pedig bármikor a segítségünkre lehet.

A köszvényes ízületi gyulladás visszafordíthatatlan, de a megfelelő kezelés elhalaszthatja a betegség súlyos szövődményeit. Tehát ne habozzunk kifizetni a csontkovács árakat, higgyék el, megéri…

Mosoni Eniko avatar

Vélemény, hozzászólás?

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.