Különleges ásvány karkötő!

Különleges ásvány karkötő!

Az ásványok között találunk egy igen különleges ásvány, mégpedig a holdkövet. A holdkő egy különleges fajta földpát, amely lágy, bézses vagy fehér színéről és irizáló jellegéről ismerhető fel, de előfordul kékes árnyalatban is. A nevét azért kapta, mert rendkívüli módon emlékeztet a Holdra. A holdkő ősidők óta szent és értékes gyógyító kőként tartották számon. Az ékszak-amerikai indiánoknál a termékenység kristályának számít, szerintük mind a szülést, mind a megtermékenyítést elősegíti ez az ásvány. A holdkő a születés, a sors, a rejtély a változás és a kívánság köve, erősen kötődik a Hold energiáihoz és a nőiesség szimbólumaként tartják számon. A nők számára nőies hatalmat hoz létre és erősíti a kapcsolatot, a belső istennővel, éppen ezért a holdkő ásvány karkötőit egészségre, védelemre, és az elme harmonizálására használják. A holdkő ásvány karkötő energiája, megnöveli a körülöttünk lévő energiát, ezért ez a gondolatainkra, szavainkra is erőteljes hatással lehet.

A holdkő a befelé fordulás, a meditáció során segít beljebb jutni a belső én-be. Az utazók kőjének is szokták nevezi, mivel úgy gondolják védelmet nyújtanak az utazás során. A holdkő ásvány karkötő ugyanakkor testi síkon is hatással van viselőjére, kiegyenlíti a hormonháztartást, serkenti a petefészek működését, növeli a termékenységet, a menstruációs zavarok és a klimaxos problémák hatásos ellenszere. Továbbá megelőzhető vele a csontritkulás, a hormonok rossz működése miatt fellépő hajhullás, és nem utolsó sorban nyugtató hatású. A holdkő ásvány nagyon erős, mivel illeszkedik a Hold energiájához, amelynek női energiája van.

Mosoni Eniko avatar

Vélemény, hozzászólás?

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.