Cseppfolyósított gáz – modern otthon

Cseppfolyósított gáz – modern otthon

A tartályos, cseppfolyósított gáznak számos előnye van. A cseppfolyósított gáz magas minőségű fűtőanyag, ezért is a fűtőértéke magas. Ráadásul a fűtés során majdnem teljesen elég, így a gázzal való fűtés, főzés, melegvíz-előállítás sokkal előnyösebb, mint a hagyományos energiaforrások alkalmazása esetén. A tartályos gáz mindezekre a funkciókra felhasználható, így gyakorlatilag a házban felmerülő összes energiaszükségletet gázzal is fedezheti. A nagy mennyiségben érkező gáz pedig energia- és árbiztonságot is jelent.

Akár házat épít, akár korszerűsíteni, modernizálni szeretné otthonát, a tartályos gáz mindenképpen nagyszerű választás. Először is fel kell mérnie a szükségleteket ahhoz, hogy kiválaszthassa a megfelelő méretű tartályt, ugyanis több méret között dönthet. A második lépésben határoznia kell a tartály elhelyezéséről és a fajtájáról. Alapvetően két típusú tartály közül választhat – a föld alatti és föld feletti tartályok közül. A cseppfolyósított gáz telepítése egyszerű, de biztonsági okokból fontos, hogy a szakemberek végezzék el, és ellenőrizzék a berendezések megfelelő működését. Ha éppen építkezik, akkor természetesen van lehetősége egy olyan kazánt választani, melynek a paraméterei megfelelőek a cseppfolyósított gáz telepítéséhez, de azt sem gond, ha korszerűsíteni szeretné a fűtését. Ebben az esetben is érdemes szakember segítségét kérnie, aki elmondja, kell-e, és ha igen, milyen berendezésre kell cserélnie az otthonában működő fűtési rendszert. Le kell azonban szögeznünk, hogy a cseppfolyósított gázra való átállás reális alternatíva, és megfelelő tervezőmunka mellett nem jelent nagy gondot.

cseppfolyósított gáz telepítése nem igényli, hogy az adott településen legyen gázvezeték, hiszen saját, független gáztartállyal rendelkezik majd. Ez azt is jelenti, hogy csakis Ön dönti el, mennyi gázt fogyaszt, a hálózattól teljesen független lesz, ráadásul hálózati készenléti díjat sem kell fizetnie. Azon sem kell aggódnia, mi lesz, ha elfogy a gáz a tartályból – ha kevés a gáz, elég kapcsolatba lépnie az ügyfélszolgálattal, és megbeszélnie a feltöltés időpontját.

Mosoni Eniko avatar

Vélemény, hozzászólás?

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.