Az együttérzésből fakadó boldogság igazi kincs

Az együttérzésből fakadó boldogság igazi kincs

Mindenki életében vannak nehezebb idők, amit szeretnének mihamarabb túllépni. Sok esetben ez csak segítséggel lehetséges. Az együttérzésből fakadó boldogság semmihez sem hasonlítható. Elsősorban azt kell tisztázni, hogy nem egy projektről van szó, amit mihamarabb el kell végezni, hanem ennél sokkal többről. Bárkinek segítséget nyújthat azzal, ha meghallgatja a problémáit.

Azonosulhat a helyzetével, aminek köszönhetően megértheti a bajait. Az együttérzésből fakadó boldogság melengeti a lelket. Egy másik ember megismerése és a helyzetének megértése mély érzéseket táplálhat. Ha beleképzeli magát egy nehéz sorsú ember helyzetébe, akkor rá fog jönni, hogy mennyire szerencsés. Egyeseknek a család, a karrier megszokott dolog.

Nem tudják addig értékelni azt, amijük van, amíg nem veszítik el. Az együttérzésből fakadó boldogság titka nem más, mint másokban észrevenni a jót és értékelni azt. Ez egyáltalán nem könnyű feladat, hiszen az emberi természet változó. Sokszor az irigység, a képmutatás, a káröröm dominál, ami egyáltalán nem célravezető.

Csokonai Erno avatar

Vélemény, hozzászólás?

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.