A vadas recept variációja ma már számtalan. Szerencsére mindenki, úgy készítheti el ahogy neki ízlik. A vadas alapja a hús, amit lehet vadhúsból készíteni, például vaddisznóból, őzből, szarvasból, vadnyúlból. Ha nem vadból készítjük az ételt akkor lehet, nyúlból, marhából, disznóból vagy akár szárnyasokból is. Ilyenkor érdemes szalonna darabkákkal ízesíteni. A vadas elkészítése, sok szakács szerint, elrontani szinte lehetetlen. A húst jó sokáig főzzük, majd leszűrjük. A szószához pedig, össze turmixóljuk a zöldségeket hozzáadunk mustárt, tejfölt befűszerezzük és kész. Az igazi vadas recept titka a fűszerezésén áll. Ki mennyire figyel oda a megfelelő adagokra, hogy ne legyen sem túl zöldséges ízű, sem túl savanykás esetleg túl édes, vagy pont, hogy a fűszerekből rakunk túl sokat és ezáltal erős intenzív íze lesz.
A mártás elkészítése is mérvadó. A mártásnál fontos, hogy a saját levéből készüljön a mártás. A zöldségeket botmixerrel sűrű pépé alakítjuk, majd 1-2 evőkanál mustárt, 2-3 evőkanál tejfölt adunk hozzá. Az olajat fel forrósítjuk liszttel elkeverjük, majd pirítunk cukrot és kevés alaplével összekeverjük. Egy nagyobb tálba összekeverjük a két pépet és ízlés szerint még fűszerezhetjük. De mit kínáljunk a vadas mellé? Gyakori kérdés ez! A legjobban a zsemlegombóc passzol hozzá. Először sűrű nokedlit főzünk, majd a zsemlét kicsi darabokra vágjuk meg pirítjuk és a kettőt összekeverjük. Egy nagyon finom és laktató ételt kapunk. A vadas recept eme linken megtalálod. Sikeres főzést kívánunk! https://receptneked.hu/sertes/vadas-zsemlegomboccal-2/
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.