Szerviz16: alacsony olajcsere ár

Szerviz16: alacsony olajcsere ár

Egy használt autó megvételekor nem szabad megfeledkezni az olaj cseréjéről. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy pontosan mikor is érdemes ezt elvégeztetni, illetve kihez tanácsos fordulni? A Szerviz16 műhelynél a kedvező olajcsere ár hatalmas pozitívumnak számít. De nem csupán az olcsó szolgáltatás a lényeg, hanem a magas minőség és a szakértelem is, aminek köszönhetően garantált a siker. A cserét érdemes évente egyszer, vagy 10 ezer kilométerenként elvégeztetni. Az elöregedett olaj a hidegindítás mellett, normál üzemben sem tudja megfelelően ellátni feladatát. Ehhez tartozik még a tény, hogy a magas kéntartalmú üzemanyagok az olaj tisztító molekuláit pusztítják és oxidálják a motor alkatrészeit. Ez okozza a motor kormosodását. Minden esetben az a legjobb, ha a teknőből a vezérműtengelyig a lehető leggyorsabban eljut a tiszta, új olaj. Hamar beáll a kopás és sok egyéb probléma megmutatkozik, ha például nem alakul ki elég gyorsan az olajfilm. Minél frissebb és jobb az adalékanyag, annál hamarabb jut fel a veszélyeztetett vezérműtengelyig, azaz, annál előbb kezd el kenni. Mivel az olajcsere ár reális a cégnél, illetve a magas színvonal garantált, megéri felkeresni a szakembereket.

Amikor a kézifék javítás nem halasztható tovább

A szakemberek a fékrendszerrel kapcsolatos problémáknál is segíthetnek. A fő profiljuk a kézifék javítás is. Egy jól karbantartott kocsinál ez nem egy komplikált folyamat. A rögzítőfék működtetéséhez a szakértők kétféle megoldást szoktak használni. Egyik esetben egy bowden fut előre a kézifék karhoz oldalt, a másik esetben pedig a bowdent a két oldali fék között, U alakban feszítik ki. Mivel az előbbinél egyszerűbb a beállítás, ezért gyakran ezt a procedúrát választják a szerelők. A kézifékkarnál állítócsavarokat is bevetnek a bowden végén, hiszen komfortosabb szerelést biztosít az a típus, amelynél a csavarok az utastér felől hozzáférhetők. Nyilván az is előfordul a kézifék javítás közben, hogy muszáj bebújni a verda alá, ugyanis a kasznin kívül vannak a csavarok, amik sajnos hajlamosak berozsdásodni és beragadni.

Csokonai Erno avatar

Vélemény, hozzászólás?

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.