Jelentős gond a fekélyes seb

Jelentős gond a fekélyes seb

Félelmetes betegségek jelenhetnek meg az életünkben, ezek közül is van jó néhány, ami bár nem gyógyíthatatlan, de nagyon hosszadalmas kezelést igényel. Egyik ilyen a fekélyes seb, ami kialakulhat horzsolás nyomán, de okozhatják különböző alapbetegségek, mint például a cukorbaj vagy a krónikus ízületi gyulladás. A lehető leghamarabb el kell kezdeni kezelni a sebet, amit otthon is megtehetünk, de komolyabb esetben kizárólag szakorvos képes segítséget nyújtani. Tulajdonképpen a tünetei érezhetővé válnak a sérülés hatására vagy a sebek elfertőződése miatt is. A folyamatos nyomás alatt lévő vénák feletti bőr megsérül, a keringés nem kielégítő az adott területen. Bizonyos tényezők nagyban befolyásolják a fekélyes seb kialakulását, egyeseket el tudunk kerülni, másokat viszont nem. A kúrához bevethetünk különféle gyulladáscsökkentő gyógynövényeket is, illetve a szakorvosi kezelés is rendkívül hatékony. Persze az volna az igazi, ha a fekélyes seb létrejöttét tudnánk megelőzni egészséges életmóddal, dohányzás elhagyásával.

Mit tegyünk, ha az érszűkület jelei lábon érezhetőek?

Sajnos, mire a szimptómák megjelennek, addigra már előrehaladott állapotról beszélhetünk. Amint az érszűkület jelei lábon megmutatkoznak, valamit tenni kell ellene, mert csak súlyosbodni fog a probléma, ha elhanyagoljuk. Nagyon súlyos következményekkel járhat az érszűkület, vezethet akár az alsó végtagok elvesztéséhez is. Ha a szervezet egyéb területén alakul ki, akkor szívroham vagy agyvérzés is lehet a következménye. Amikor érezhetővé válnak az érszűkület jelei lábon, a betegek azonnal forduljanak orvoshoz, hiszen a gyógyszeres kezelések meglehetősen hatékonynak nevezhetőek. Ugyanakkor orvosságok nélkül is kezelhető ez a probléma, például vérkeringést serkentő gyógynövényekkel, illetve a Fumara Pezsgőkristályok alkalmazásával. Ez utóbbi nem más, mint a szén-dioxid gyógygázfürdő, az érszűkület ellen legjobb természetes módszer. Megkönnyebbülést nyújt ez a már otthon is elvégezhető szárazfürdő a betegeknek. Tehát, ha az érszűkület jelei lábon mutatják meg magukat, akkor több lehetőség közül lehet választani.

Csokonai Erno avatar

Vélemény, hozzászólás?

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.