Megtérülő befektetés a lucerna vetőmag ára

Megtérülő befektetés a lucerna vetőmag ára

Az állatok etetése nem mindig egyszerű feladat, főleg akkor, ha nagyobb számban tartjuk a jószágokat. Szerencsére, ha rendelkezésre áll elegendő földterület, akkor jó eséllyel megoldható az olyan kultúrnövények termesztése, amelyek maximálisan kielégítik a felmerülő igényeket. Érdemes ugyanakkor figyelembe venni, hogy pontosan mennyibe kerül a lucerna vetőmag ára, mielőtt nekilátnánk a szaporítóanyag beszerzésének. Még a költségek előtt elengedhetetlen felmérni a pontos igényeket, hogy ki tudjuk választani a tökéletes fajtát. A lucerna évelő, ami azt jelenti, hogy több szezonon átívelő kultúrát biztosít, ami egyértelműen megtérülővé teszi a befektetést. A lucerna vetőmag ára több mindentől függhet. Nem mindegy ugyanis, hogy kezelt vagy kezelteken termékről van-e szó, ahogyan az sem, hogy kifejezetten csak egyfajta található a keverékben, esetleg ki van az egészítve még másféle típusokkal is. A pontos költség meghatározás érdekében, keressük fel a termekek.sersiafarm.hu oldalt és tekintsük meg itt, hogy kilogrammra vonatkoztatva mennyibe kerül az általunk preferált lucerna vetőmag ára, majd ezt követően döntsünk!

Mikor kerüljön bevetésre a zöldtrágya vetőmag?

A zöldtrágya vetőmag általában a különféle kultúrnövények után kerül kiszórásra, aminek a célja, hogy a következő állomány előtt a talaj ne maradjon teljesen fedetlenül, valamint a kifejlődő növények bedolgozásával a talajba, annak a szerves anyag tartalma gazdagítva legyen. Egy olyan mix, ami borsóból, tavaszi és homoki zabból, daikon (jégcsap) retekből áll, kora ősszel, legkésőbb szeptemberben elvethető. Ilyenkor még pont ideális a klíma ahhoz, hogy a zöldtrágya vetőmag szárba kapjon és egy kifejezetten erőteljes növekedésnek induljon. Ennek eredményeképpen a talaj felső része teljesen védve lesz az esetleges szélsőséges időjárási viszonyoktól, valamint az élet abszolút jelenléte révén, a talajszerkezet is puha és könnyedén megmunkálható marad. Az ideális zöldtrágya vetőmag tavaszi gabona vagy burgonya elé kifejezetten hasznos. Mindenképpen megéri körültekintően alkalmazni, hiszen csak nyerhetünk.

Csokonai Erno avatar

Vélemény, hozzászólás?

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.