opel astra j alufelni

A magyar utakon a kis Opel Astra J alufelni az ideális

Mekkora legyen a kocsira tervezett, vadonatúj alumínium felni? A szakértők szerint a magyar utak állapota miatt a kisebb Opel Astra J alufelni jöhet szóba. Lehet, hogy a német, osztrák vagy épp holland utakon beválnak a méretesebb keréktárcsák, hiszen ott az utak java része tükörsima, azonban hazánkban érdemes a biztonságosabb opciót választani. Mindez pedig azt jelenti, hogy számtalan ok miatt jobb a kisebb Opel Astra J alufelni. Ha pedig egy modern verdáról van szó, akkor valóban nem éri meg a legkisebb szükséges felé menni.

Nyilván, ha régebbi a kocsi, az nem annyira értékes, akkor be lehet próbálkozni a nagyobb Opel Astra J alufelni fajtával. De ekkor is csak egy vagy két collal ajánlott a megadott értéknél feljebb menni. Persze akkor más a helyzet, amikor tuningolás miatt jön szóba a nagyobb tárcsa. Miért? Mert előfordulhat, hogy a nagyobb féktárcsa, féknyereg egyszerűen nem fér be a kis kerék alá. Ekkor pedig nem is igazán van választási lehetőség és csakis a nagyobb átmérőjű Opel Astra J alufelni jöhet szóba.

Ford Ranger felni: megéri a legszélesebbet választani?

Nyilván az átmérőnél nagyon sokan veszik fontolóra a legméretesebbet. A szélességnél azonban más a helyzet és nem biztos, hogy a nagy Ford Ranger felni problémás lesz majd. Annyira kevés hátránnyal bír a szélesség növelése, hogy a szakértők nem is igazán beszélnek erről. A legrosszabb esetben is az egyetlen gond azzal lehet, hogy nem fér fel a hólánc. Aki a széles Ford Ranger felni megvételén töri a fejét, télen remélhetőleg úgyis másik garnitúrával megy.

Ha pedig ugyanarra az abroncsra egy szélesebb Ford Ranger felni kerül, akkor egy kis tapadást is nyerhet a járgány, illetve érezhetően élénkebbé tehető a vezetés. Ennek a legfőbb oka az, hogy a szélesebb felnire szebben kifekszik a gumi. Természetesen ezt is túlzásba lehet vinni és sokan élnek is a lehetőséggel. Mindennapos használat esetében azonban nem ajánlott ezzel játszani, hiszen a keréktárcsa hihetetlenül sérülékennyé válik és nem kell ahhoz egy nagyobb padka vagy mélyebb kátyú, hogy tönkre menjen a vadonatúj, alig használt eszköz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Previous post A telefon szerelését bízzuk szakemberre
különleges fülbevaló Next post A különleges fülbevalók sohasem mennek ki a divatból