öntöttvas kandalló

A lemez és az öntöttvas kandalló összehasonlítása

Az említett szerkezetek gyakran kerülnek összehasonlításra, amikor a megfelelő fűtőberendezés beszerzésére kerül sor. Természetesen mindkét változat, tehát a lemez és az öntöttvas kandalló is rendelkezik bizonyos előnyökkel és hátrányokkal, ezért nem igazán lehet egyértelműen kijelenti, hogy az egyik vagy a másik a jobb választás.

Sokaknak az öntvény jelenti a tartósság és megbízhatóság, magas teljesítmény szimbólumát. Az anyagából és a szerkezetéből adódóan sokkal gyorsabban fel tud melegedni. Illetve a bordázatának hála, a hőleadás sokkal erőteljesebb és egyenletesebb. Sajnos ez nem mondható el a hasonló tulajdonságokkal rendelkező lemezes változatról.

Plusz, ha az öntöttvas kandalló éveken keresztül megfelelő módon van alkalmazva, akkor biztosra veheti a tulajdonos, hogy nagyon sokáig jó szolgálatot tesz a berendezés. Ami itt még fontos, hogy az öntöttvas kandalló technológiája sajnos nem teszi lehetővé az olyan változatos formai és technikai megoldások kivitelezését, mint amit a lemezes modelleknél megszokhattak az emberek.

Az öntvény fajtáknál nem igazán lehet találni 80 cm-nél szélesebbet. Ami még hátrány itt, hogy az öntöttvas kandalló a legtöbb esetben drágább, mint a lemezes. De sokan ezt nem veszik negatívumnak, arra hivatkozva, hogy a megbízhatóságot és hosszú élettartamot meg kell fizetni.

A megbízhatóságának köszönheti a sikerét a fatüzelésű beépíthető kandalló

A fával fűtő szerkezetek megbízható, tartós berendezéseknek számítanak, amikre mindig számítani lehet. Emellett pedig a fatüzelésű beépíthető kandalló kellemes látványt is nyújt, köszönhetően az élő tűznek, a lobogó lángoknak és a parázs morajának. A működési elve igazán szimpla.

A tűztér kiemelkedően magas hőjével felmelegíti a környező levegőt, amitől fizikailag el van zárva, ezáltal a felmelegített levegő cirkulálása biztosítja a fűtést. A fatüzelésű beépíthető kandalló használatakor érdemes figyelni a megfelelő és gyakori szellőztetésre. Ha pedig ennek a beüzemelésére, karbantartására vagy javítására kerül sor, mindig tanácsos egy szakértőre bízni a munkát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Previous post Hogyan történik az ipari vízkezelés
üvegterasz árak Next post Az üvegterasz árak alakulása változó