üvegterasz árak

Az üvegterasz árak alakulása változó

A lakások és családi házak fedetlen, járulékos épületelemei igen könnyen kellemesebb hellyé tehetőek, amennyiben egy kis befektetésre kész a tulajdonosuk. Az üvegterasz árak napjainkban teljesen elfogadhatóak, de természetesen számos tényező függvényében alakulnak ki véglegesen. Az alapvető paraméter minden esetben a télikert mérete. A szerkezet anyaga is jelentős mértékben kihat az üvegterasz árak mértékére, mert nem mindegy, hogy műanyag, alumínium vagy horganyzott acél kerül beépítésre.

A leginkább kedvező ár-érték arány a műanyag és alumínium profilrendszer kombinálásával érhető el. A tetőszerkezet elemei leginkább fából készülnek, cseréppel vagy zsindellyel héjazva. A tetőüvegek hőszigeteltek és jégtűrő kivitelűek kell legyenek. A vázhoz csatolható egyszerű, oldalfali teraszbeépítés, igény szerinti nyílászárokkal. Ez utóbbiak a szükséges szellőztetés szempontjából fontosak. Az üvegterasz árak módosulhatnak a meglévő burkolathoz és szigeteléshez való igazítás módjától, a világítás előkészítésétől és az egyedi megoldásoktól.

A terasztető polikarbonáttal igen költséghatékony

A teraszok és a télikertek fedése esetén, a végleges ár kialakulását számos tényező befolyásolja. Leginkább kedvező megoldás a terasztető polikarbonát lemezekkel való borítása, ami költséghatékony és időtálló egyben. Teljes mértékben védelmet nyújt az esővel és az egyéb csapadékkal szemben, emellett a fényt sem zárja ki. A terasztető polikarbonát alapú lefedése lehetséges víztiszta, vagyis teljesen átlátszó, de matt változattal is. Az anyag hőszigetelési értékét a kamrák száma és a vastagsága adja meg.

A legvékonyabb a 2-6 mm kivitel, ami kültéri használatra nem alkalmas, mert könnyen sérül. Ajánlott a légkamrás kialakítású 10-14 mm fajtát választani, amennyiben rövid távú eredményre van igény. A polikarbonátnak 16 mm kezdve már van hőszigetelő képessége, a leginkább optimális eredmény mégis a 25 mm változattal érhető el. Igen fontos szempont az is, hogy az ilyen vastagságú panelek már a káros UV sugárzás 99-100 százalékát is visszaverik. A terasztető polikarbonát típusa többféle lehet ebből az aspektusból is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

öntöttvas kandalló Previous post A lemez és az öntöttvas kandalló összehasonlítása
öntözőrendszer ára Next post Megannyi tényezőtől függhet az öntözőrendszer ára