Az üvegterasz árak alakulása változó

Az üvegterasz árak alakulása változó

A lakások és családi házak fedetlen, járulékos épületelemei igen könnyen kellemesebb hellyé tehetőek, amennyiben egy kis befektetésre kész a tulajdonosuk. Az üvegterasz árak napjainkban teljesen elfogadhatóak, de természetesen számos tényező függvényében alakulnak ki véglegesen. Az alapvető paraméter minden esetben a télikert mérete. A szerkezet anyaga is jelentős mértékben kihat az üvegterasz árak mértékére, mert nem mindegy, hogy műanyag, alumínium vagy horganyzott acél kerül beépítésre.

A leginkább kedvező ár-érték arány a műanyag és alumínium profilrendszer kombinálásával érhető el. A tetőszerkezet elemei leginkább fából készülnek, cseréppel vagy zsindellyel héjazva. A tetőüvegek hőszigeteltek és jégtűrő kivitelűek kell legyenek. A vázhoz csatolható egyszerű, oldalfali teraszbeépítés, igény szerinti nyílászárokkal. Ez utóbbiak a szükséges szellőztetés szempontjából fontosak. Az üvegterasz árak módosulhatnak a meglévő burkolathoz és szigeteléshez való igazítás módjától, a világítás előkészítésétől és az egyedi megoldásoktól.

A terasztető polikarbonáttal igen költséghatékony

A teraszok és a télikertek fedése esetén, a végleges ár kialakulását számos tényező befolyásolja. Leginkább kedvező megoldás a terasztető polikarbonát lemezekkel való borítása, ami költséghatékony és időtálló egyben. Teljes mértékben védelmet nyújt az esővel és az egyéb csapadékkal szemben, emellett a fényt sem zárja ki. A terasztető polikarbonát alapú lefedése lehetséges víztiszta, vagyis teljesen átlátszó, de matt változattal is. Az anyag hőszigetelési értékét a kamrák száma és a vastagsága adja meg.

A legvékonyabb a 2-6 mm kivitel, ami kültéri használatra nem alkalmas, mert könnyen sérül. Ajánlott a légkamrás kialakítású 10-14 mm fajtát választani, amennyiben rövid távú eredményre van igény. A polikarbonátnak 16 mm kezdve már van hőszigetelő képessége, a leginkább optimális eredmény mégis a 25 mm változattal érhető el. Igen fontos szempont az is, hogy az ilyen vastagságú panelek már a káros UV sugárzás 99-100 százalékát is visszaverik. A terasztető polikarbonát típusa többféle lehet ebből az aspektusból is.

Csokonai Erno avatar

Vélemény, hozzászólás?

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.