Megannyi tényezőtől függhet az öntözőrendszer ára

Megannyi tényezőtől függhet az öntözőrendszer ára

Érthető egy potenciális kliens szemszögéből, hogy ha a locsolórendszerrel kapcsolatos kiadások érdeklik. Azonban minden kertmester már rögtön a legelején tisztázni szeretné, hogy az öntözőrendszer ára bizony nem általánosítható. Miért? Azért, mert számos tényező befolyásolja a végső összeget.

Mivel minden kert más, mindenhova eltérő megoldásra van szükség. Ugye a kert adottságai szabják meg azt, hogy milyen kialakítású lesz a locsolórendszer, illetve mekkora lesz az öntözőrendszer ára. Nyilván az egész procedúra során fontos szerep jut az árajánlatnak. Mit is tartalmaz ez? A korrekt ajánlat sok mester szerint kötelezettségektől mentes és persze ingyenes.

Ha valaki pénzt kér ezért, az nem mondható korrektnek, ugyanis az ügyfél csakis akkor tud jó döntést hozni, amikor már pontosan tudja, az öntözőrendszer ára milyen lesz. Csakis akkor van ezzel a lényeges adattal tisztában, ha kész a felmérés, esetleg a kertész a kert adatait online feldolgozta.

A legtöbb szakember szerint vigyázni kell azokkal ajánlatokkal is, amikben nincsenek tételesen feltüntetve az öntöző alkatrészei, és nem szerepel külön az öntöző telepítési munkadíja. Az öntözőrendszer ára és maga az ajánlat csakis akkor válik teljesen átláthatóvá, ha a felhasznált tartozékok egységárát, illetve a szükséges darabszámot is látni lehet. Ahol nincs rejtegetni való, ott biztosan adott a tisztességes munkavégzés, a projekt elejétől egészen a végéig.

Nem véletlen az automata locsoló sikere

Több oka is van annak, amiért az automata öntözőrendszerek annyira kedveltek. Egyrészt az automata locsoló egyet jelent a szép kerttel. Hogy is van ez? Nos, a növények életben maradásának legszükségesebb feltétele válik adottá a berendezéssel.

Ha valaki tehát egy csodaszép kertet lát valahol, biztos lehet benne, hogy ennek a tulajdonságnak a hátterében az automata locsoló áll, ami mindig oda és annyit vizet juttat, ahol és amennyire szükség van. A legfontosabb előnyök sorát erősíti továbbá a környezeti egészség. A napi öntözés hatására a por és a pollenkoncentrátum drasztikusan csökkenhet a kertben.

Csokonai Erno avatar

Vélemény, hozzászólás?

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.